COM FER OLI D’ÀRNICA

Elaborar olis amb plantes medicinals és una forma estupenda d’aprofitar les propietats que aquestes últimes tenen per a la salut i poder beneficiar-se d’elles d’una manera senzilla a casa. En aquesta ocasió, et mostrarem els passos a seguir per a fer oli d’àrnica, i és que l’ús d’aquesta planta s’ha popularitzat pel fet que és un gran antiinflamatori natural i ajuda a alleujar dolors musculars, afavoreix la circulació de la sang, embelleix enormement la pell prevenint que envelleixi de manera prematura, entre moltes altres coses que pots descobrir al llarg d’aquest article. Continua llegint per a saber com preparar els teus propis olis naturals casolans.

PASOS A SEGUIR.

 1. Per a mantenir les propietats intactes de la planta àrnica i poder beneficiar-te d’elles, el millor és preparar l’oli seguint el procés de la maceració. Aquest no és més que introduir una planta seca o fresca en un líquid amb la finalitat d’extreure tots els seus principis actius, i per a aconseguir-lo s’haurà de deixar reposar la mescla durant un determinat període de temps, el qual pot anar des d’hores fins a mesos.

En aquest cas, per a fer l’oli d’àrnica a casa i utilitzar-lo posteriorment de manera efectiva, hauràs de reunir els següents ingredients i materials:

 • 100 grams de flors seques d’àrnica.
 • oli vegetal, preferiblement a triar entre l’oli d’oliva verge extra, l’oli d’ametlles o l’oli de jojoba. Tots ells compten amb propietats excel·lents per a desinflamar, millorar i protegir la salut de la pell.
 • 1 pot de vidre amb tapa.Hi ha qui utilitza la planta fresca per a elaborar l’oli, però nosaltres et recomanem que optis per les flors seques, ja que quan són fresques contenen molta aigua i, en barrejar-les, poden arribar a corrompre l’oli.

Quan ja hagi passat el temps d’esterilització, retira el pot de l’olla amb les mans completament netes i evita tocar el seu interior. Col·loca-ho boca avall sobre un paper de cuina perquè es vagi assecant.

 1. El pot que necessites per a conservar la mescla pot ser transparent o d’un vidre una mica més fosc, per exemple d’un color ambre, perquè en aquest últim es protegiran molt més les propietats beneficioses de l’àrnica. En primer lloc, el que has de fer és esterilitzar el pot de cristall i, per a això, únicament has d’introduir-lo en una olla amb aigua bullent i deixar-ho allí durant almenys uns 10 minuts. Amb aquest senzill pas, t’asseguraràs que l’oli obtingut es mantingui en perfectes condicions.
 1. Ara ja pots començar a fer la mescla per a obtenir l’oli d’àrnica. Agrega les flors seques d’àrnica en el pot i, a poc a poc, veu abocant l’oli vegetal (d’oliva, d’ametlles o de jojoba) que has triat fins que cobreixi per complet totes les flors. Continua emplenant amb l’oli fins que vegis que almenys ha quedat un dit d’oli per sobre de l’àrnica.

Agafa un ganivet i amb la punta d’aquest, remou el contingut amb cura perquè tots dos ingredients s’integrin i l’oli impregni bé totes les flors. Finalment, tapa el flascó amb força i agita’l enèrgicament perquè tot acabi de barrejar-se.

 1. Una vegada tancat el pot, hauràs de situar-lo en un lloc que sigui sec, en el qual no hagin humitats ni els raigs del sol incideixin directament. Deixa que l’oli d’àrnica maceri en aquest lloc durant uns 40 dies, ja que aquest llarg període de temps servirà perquè tots els principis actius de l’àrnica quedin impregnats en l’oli.Per a finalitzar, quan els 40 dies hagin transcorregut, tan sols hauràs de filtrar la mescla utilitzant preferiblement un filtre de cotó o una tela molt fina perquè en l’oli final no quedin restes de les flors. Aboca l’oli d’àrnica en un altre pot de vidre i procura guardar-lo sempre en llocs secs i foscos.
 1. L’oli d’àrnica és un oli terapèutic molt emprat per a afavorir el benestar i la salut a molts nivells, a continuació et vam mostrar per a què pot servir-te concretament i de quina forma pots aprofitar totes les seves propietats. Això sí, tingues en compte que es tracta d’un oli que únicament podràs utilitzar de manera tòpica i que, en cap cas, pot ser ingerit o consumit d’una altra manera.
 • Redueix la inflamació i les molèsties que poden provocar els cops, les torçades, les contractures musculars, els hematomes, el cruiximent, les cames inflades, etc.
 • La sensació calmant de calor que produeix pot ser calmant per als dolors i les molèsties produïts per malalties com l’artritis o l’artrosi.
 • Millora la circulació de la sang sempre que s’aplica sobre la pell realitzant un massatge en direcció al cor.És antibacterià, per la qual cosa pot ajudar-te a tractar l’acne de la pell.
 • Afavoreix l’estat de la pell ajudant a la seva regeneració, i per això és un excel·lent remei natural per a eliminar les estries i dissimular cicatrius.
 • Les seves vitamines i antioxidants són excel·lents per a prevenir l’envelliment de la pell i aportar hidratació als teixits de la dermis.
 • Permet reparar les arrels del cuir cabell.
 1. Les contraindicacions de l’oli d’àrnica i les precaucions que has de tenir en compte abans d’emprar-lo són les següents:
 • No s’ha d’aplicar sobre ferides obertes.
 • No ha d’entrar en contacte directe amb els ulls.
 • No és recomanable utilitzar-ho durant l’embaràs o el període de lactància.
 • Per a evitar que causi una reacció al·lèrgica, és important començar a usar-ho en petites quantitats sobre la pell i observar com actua.
 • No es pot ingerir.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *