Consells per a prendre una sauna de manera correcta

La sauna és un bany terapèutic, que aprofita les propietats medicinals del vapor a elevades temperatures sobre el cos humà. Són múltiples els beneficis de prendre una sauna, de manera apropiada; des d’alliberar el cos de toxines, fins a generar un estat de relaxació i benestar complet.

Per a aprofitar al màxim aquesta teràpia de salut i higiene, és important conèixer les seves bondats i seguir una sèrie de recomanacions prèvies.

Beneficis d’una sauna apropiada
Dins dels beneficis de prendre una sauna, està l’estat de relaxació que s’experimenta de manera gairebé immediata; on s’allibera l’estrès acumulat per les tensions i l’enrenou de la vida diària. Durant cada sessió, el cos progressivament és depurat de toxines i la circulació sanguínia és activada, afavorint així, el sistema immunològic del cos.

Si abans de prendre una sauna, se segueixen les recomanacions prèvies, es garanteix que la teràpia de vapor brindi majors i millors resultats. El cos en entrar en contacte amb el vapor a temperatures altes i adequades, obté molts beneficis; es revitalitza la pell, es descongestionen les vies respiratòries, els dolors musculars i articulars obtenen alleujament, es pot dir que els beneficis de prendre una sauna es resumeixen en: aconseguir un estat de benestar general que ajudi a baixar els nivells d’estrès generats en el dia a dia.

Recomanacions
Depenent de com es generi el vapor, per escalfament d’aigua o pedres; el bany sauna pot ser humit, conegut com a bany turc; o sec, anomenat finlandès.

En l’actualitat, també existeixen saunes d’infraroig. Sigui com fos el mètode triat, és necessari una adequada assessoria i complir les recomanacions prèvies:

Abans de qualsevol teràpia és recomanable l’assessoria d’un expert en l’àrea o d’un metge, per a saber si estem en condicions i si el tipus de sauna (seca, humida o infraroja) contribueix millor en el tractament d’alguna afecció de salut present.
Procurar menjar una cosa lleugera, mínim, una hora abans.
Dutxar-se, abans de la sessió, perquè la pell estigui neta i hidratada.
Quant a la roba a usar, ha de ser el més lleugera possible. Cada lloc i cada país, tenen les seves regles, alguns demanen vestit de bany, uns altres simplement cobrir-se amb una tovallola o estar nus.
La hidratació és un element clau, s’ha d’ingerir líquids (aigua, sucs naturals) abans i després de cada sessió.
Planificar el temps i tenir present amb anterioritat, cadascuna d’aquestes recomanacions prèvies, farà que quan arribi el dia seleccionat, l’experiència terapèutica sigui plaent, evitant qualsevol tipus de contratemps i potenciant al màxim tots els beneficis de prendre una sauna de manera correcta.

Igualment, una vegada ja iniciat el bany de vapor, per a condicionar el cos i assegurar que tots els beneficis de prendre una sauna siguin obtinguts, és necessari tenir present una altra sèrie d’instruccions. El procés d’adaptació a les altes temperatures ha de portar-se a poc a poc. No s’ha d’excedir el temps d’exposició al vapor, s’aconsella de 10 a 15 minuts. Es requereix que la persona estigui asseguda o ficada al llit, en estat de quietud i repòs; i que màxim siguin dues sessions en un dia. Després de la primera sessió es recomana prendre un bany d’aigua freda i descansar 10 minuts, abans de tornar a repetir el procés.

La hidratació i el descans és summament important, després de concloure tot el procés depuratiu del bany al vapor. No s’aconsella prendre begudes alcohòliques com a mitjà d’hidratació. Fer més de 3 banys de vapor a la setmana, no és aconsellable, el cos pot esgotar-se en extrem i obtenir resultats contraris al desitjat.

Els beneficis de prendre una sauna adequada, són excel·lents per a millorar l’estat físic i mental de manera natural i efectiva.

Després de la sauna es pot realitzar una sessió de massatge, passejar o alguna altra activitat relaxant. Recordi: seguir les recomanacions prèvies li permetrà gaudir al màxim, de manera segura, aquesta valuosa teràpia de salut i higiene i el seu cos li ho agrairà.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *