LES CADENES MUSCULARS&

Que l’ésser humà és un conjunt, a hores d’ara no ens resulta una idea nova. La relació de cos i ment és alguna cosa que només hem de comprovar parant esment a les nostres emocions i a la reacció corporal del moment.

Però fent un pas més profund a nivell corporal, podem observar com aquest no actua de manera aïllada, el cos és la suma de les parts i no podem atendre a la part descurant a la totalitat.

D’això ens parlen les cadenes musculars.

Les cadenes musculars són uns circuits anatòmics a través dels quals es propaguen les forces organitzadores del cos. El gran interès d’aquest mètode és integrar tota l’anatomia del cap als peus.
Aquests circuits ens parlen de diferents punts de tensió estructural paràsita que són la base de disfuncions, deformacions i dolors. Això és que un dolor en els peus pot estar provocant una tensió en el cap.
Dins de les cadenes musculars diferenciem:

1️⃣Les cadenes musculars de flexió
2️⃣Les cadenes musculars d’extensió
3️⃣Les cadenes musculars croades d’obertura
4️⃣Les cadenes musculars croada per tancament 👀Observant això podem alleujar un dolor pectoral tractant la zona isquiotibial o tibial.

El tractament pot anar des d’estiraments de tota una cadena, massatges, osteopatía o simplement integrar una correcció postural. Es tracta en qualsevol cas de reequilibrar aquestes tensions.
A partir d’ara, no ens ha d’estranyar quan visitem al nostre quiromassatgista per un dolor cervical que aquest ens treballi durant el massatge la zona anterior de la cuixa o posterior de la cama.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *